<< Auckland...
No worries, mate >>


And now for something completely diwherent...

Sommige dagen zit alles mee. Op andere zit alles tegen. En dan heb je dagen als vandaag.
Vanmorgen, bij het ophalen van de auto, bleek die overboekt te zijn. Het kostte hen een uur om iets anders te regelen, want komend weekend is het een feestweekend (maandag is Labour Day - wisten jullie trouwens dat ze hier de goede gewoonte hebben om feestdagen die in het weekend vallen naar de maandag te schuiven?). Uiteindelijk kreeg ik voor de eerste drie dagen een andere auto mee, die ik dus zaterdag weer in Auckland in moet leveren, waarna ik de auto krijg waarmee ik naar Christchurch kan rijden.

De auto die ik mee heb, is een oude, afgereden (bijna 300.000km op de teller) Nissan Sunny. Niet heel groot, maar hij steekt aan de linkerkant een stuk verder uit dan ik gewend ben (omdat het stuur rechts zit, natuurlijk). En dus was ik Auckland nog niet uit, of ik raak net met een voorwiel een stoeprand.
Psssssssssssssssssssssssssssss.

Het was half drie voor ik Auckland eindelijk uit kon, met een nieuwe band, een rammelbak van een auto (gelukkig wel een automaat), en een paar dagen voordat ik weer in Auckland moest zijn. En dus doe ik nu iets wat ik eigenlijk al wilde maar ik dacht geen tijd voor te hebben: ik ben Northland ingereden, op weg naar de Bay Of Islands. Dit is op het schiereiland boven Auckland, een gebied vol met heuvels en oude vulkanen en meertjes en riviertjes en uitzichten over de oceanen.
Het is absoluut prachtig hier. Er staat geen enkele herkenbare boom  naast de weg, en de 250km lange weg hiernaartoe was op geen enkel stuk langer dan 300m recht. Onderweg mooie uitzichten gezien, en strandjes, en duizenden schapen.
Helaas was het weer nog wisselvalliger dan gisteren - elke vijftien minuten scheen de zon vijf minuten, gevolgd door miezerregen of zelfs stortbuien. Zelfs de NZers klagen erover.

Na de lange rit, waarbij ik bijzondere mensen ben tegengekomen (zoals een echtpaar uit Nederland dat hier al 30 jaar woont) en ik al aardig gewend ben aan het links rijden (rotondes zijn een stuk simpeler dan ik had verwacht), zit ik hier op het kantoortje (lang verhaal) van een motelletje in Kawakawa (een op de twintig plaatsen hier heeft een Engelse naam*), een paar kilometer van de Bay of Islands, aan de weg vanaf Whangarei. En de "wh" spreek je dus uit als een "f".

* Aan deze weg liggen ook Paihia, Hikurangi, Ruakaka, Te Hana, Puhoi, Waiwera en Wellsford.


24 oktober 21:40 - Johannes

Wel een bijzonder avontuur. Hmmm, je houdt toch van wandelen dacht ik? Hopelijk laat de auto je niet in de steek! ;-) Tot gauw.

22 oktober 09:52 - Jannie

Erik, je maakt ons wel heel nieuwsgierig...wat doe jij op een kantoortje van een of ander achteraf 'motelletje'. Klinkt allemaal niet als een saai reisje. Hopelijk kun je er de zonnige kant van inzien, vast wel, jou kennende! Liefs Jannie

22 oktober 08:35 - Ina

Doe je voorzichtig met die oude bak? Hopelijk vandaag een betere dag....met misschien een beetje meer zonneschijn... Groetjes, Ina

21 oktober 17:41 - Erica

Dat kan je in een woord inderdaad pech noemen. Hoe kan die auto nou overboekt zijn??? Word je voor deze problemen wel gecompenseerd vraag ik me dan af.... Toch een hele fijne tijd gewenst.


<< Auckland...
No worries, mate >>