<< Klein wild


So long, farewell

Overal in NZ is kunst te vinden, zoals ook hier op het centrale plein rondom de kathedraal in Christchurch.Als je niet weet dat er twee maanden geleden hier een zware aardbeving was, zou je het niet merken. Tuurlijk, er is in het centrum een straat afgesloten, en er staan een aantal oude gebouwen in steigers, maar elke stad heeft dat toch?

Maar als je er op let zijn de gevolgen overal zichtbaar: scheuren in bakstenen muren, missende stukken gevel, een open plek waar zojuist een gebouw is gesloopt, zeilen op daken waar ooit schoorstenen stonden...

Ondertussen gaat tussen de reparaties het leven gewoon weer verder hier. Het was zelfs erg rustig qua naschokken de afgelopen dagen - niets dat boven de 2.5 op de schaal van Richter uitkwam.


Maar... Zodadelijk vertrek ik richting het vliegveld. Om 11:50 vertrekt mijn vlucht. En daarmee is mijn reis hier door Nieuw Zeeland dan toch echt voorbij.

Drie weken is absoluut veel te kort voor een land als dit. Er is nog zoveel dat ik had willen zien, meemaken, fotograferen... En er zijn nog genoeg dingen die ik nog zou kunnen toevoegen aan deze blog.
Over douches die overal veel te laag hangen (neushoogte). Over de roofvogels die hier laag boven de bermen zeilen. Over het gekke accent dat ze hier hebben. Over de vreselijk aardige mensen die ik ben tegengekomen (zoals een 68 jarige monteur waar ik een tijd mee heb staan praten op de trappen naar een vuurtoren). Over...

Volgende keer dan maar?


10 november 21:03 - johan

Erik, een hele goede reis! En tot zondag bij de Lunterse boer. Tja dat is midden op de veluwe. Even weer wat anders. Bedankt voor je fantastische blog. Heb er van genoten. So long!!


<< Klein wild