<< Groot wild
Bijna voorbij >>


Inhaalslag

De afgelopen dagen waren een ramp wat internet betreft, maar ik kan hier tenminste weer wat uploaden. En dus: foto's! Maar eerst wat over de afgelopen dagen.

Kaikoura samengevat in een foto: bergen, oceaan en veel pelsrobbenSinds mijn laatste post, vanuit Kaikoura, heb ik al weer het een en ander gedaan.
De eerste walvisvaart werd afgelast vanwege te harde wind. Een tweede poging, op de volgende dag, was niet veel beter - minder wind maar nog steeds flinke deining. En geen walvis te zien. Een paar dolfijnen, op een afstandje.
Iedereen teleurgesteld. Of zeeziek. Of beide (ik had gelukkig weinig last van de golven - gember helpt echt). Geld terug gekregen. Wel balen.

Eindelijk boven! Kaikoura ligt op het schiereiland dat links van de houten constructie te zien is. Dit is een kilometer of vijf vanaf deze top.De dag dat de eerste boottocht afgelast werd, heb ik in plaats daarvan Mount Fyffe beklommen, een berg die hier aan de kust staat. 1602 meter, dus meer dan 1400 meter boven het startpunt. Het was erg warm, en steil, dus ik deed een stuk langer over de klim dan ik van plan was. De zon ging onder toen ik halverwege de terugtocht was, en het was compleet donker toen ik weer bij de auto was.
Had ik al gezegd dat de sterren hier erg bijzonder zijn? Misschien is het dat ik gewend ben aan de sterren aan het noordelijk halfrond, of is hier echt minder licht- en luchtvervuiling, maar de sterrenhemel hier is echt anders. Niet te fotograferen, helaas.

De zon gaat onder boven Lake Waihola, terwijl de eerste regens al beginnen te vallen.Gisteren was ik in Waihola, aan het Lake Waihola, iets ten zuiden van Dunedin, aan de kust, bijna helemaal in het zuiden. Waihola is een dorpje met misschien tien huizen, een tankstation (zoals in elk dorpje), een dairy (minisupermarktje, ook in elk dorpje), en een winkel voor landbouwproducten. En een kleine camping, waar ik goedkoop kon overnachten in een eigen caravannetje.

Hoe anders is het hier vandaag, in Queenstown, het drukste toeristenstadje van het Zuideiland. Gelukkig is het nog steeds geen hoogseizoen, dus het is gezellig maar niet te druk (vergelijkbaar met Coevorden (ook qua grootte, niet bepaald qua omgeving) op een zaterdagmiddag - yep, dat is druk voor dit deel van het land).
Vandaag was het fris, en had ik voor het eerst sinds de aankomst in Auckland echte regen. Komend weekend zal het waarschijnlijk een stuk lekkerder weer worden. Maandag ga ik terug naar Christchurch, waar ik dan nog een paar dagen heb voordat ik al weer terugvlieg naar het koude Nederland. Zucht.

Hoe dan ook, hier een paar fotootjes die jullie nog tegoed hadden.


Ook vanaf mount Fyffe, maar nu richting het binnenland.Er waren duizenden mensen aan het wedden tijdens deze jaarlijkse paardenraces in Kaikoura.Quiz-vraagje: Wat betekent dit bord? Het staat niet in Nederland.State Highway 1 - de belangrijkste verkeersader van het Zuideiland,Bij het kleine kustplaatsje Moeraki liggen tientallen ronde stenen op het strand, tot wel twee meter in doorsnede. Niemand weet waar ze vandaan komen.Pelsrobben kunnen, in tegenstelling tot zeehonden, echt lopen op hun flippers. Ziet er erg grappig uit.Fish 'n chips-zaken zijn hier net zo veel aanwezig als snackbars in Nederland. Meestal is er keuze uit welke vis je wil hebben. Ketchup is standaard. De friet is niet zo lekker als thuis, te dik en vet.Picknicken naast een watervalletje is heerlijk op een warme dag, al maakt het in de praktijk nog best wel een herrie.In dit uitgestrekte landschap staan er regelmatig kerkjes in de middle of nowhere, omdat het dichtstbijzijnde dorp te ver weg is voor de boeren.Bijna elk kerkhof heeft wel een verhaal, aangezien de meeste graven hebben uit de tijd van de eerste kolonisten en goudzoekers.Hier in Queenstown vaart nog een authentieke stoomboot uit 1912 rond op het meer. Een van de tientallen attracties - de meeste zijn veel minder rustig, zoals jetboating en bungeejumpen.


5 november 15:16 - marco

Hee Erik, leuke verhalen, mooie foto's. Geniet van de rest van je trip !!

5 november 14:18 - Lilian

WAUW, kan niet anders zeggen! Je schrijft boeiend en door je foto's krijg ik een (voor mij) heel compleet beeld van je reis!

5 november 12:48 - Jolanda

Wauw! Mooie foto's zeg.... Groetjes en pas goed op jezelf!

5 november 12:01 - Jannie

Antwoord op je Quizvraag bij de foto: adviessnelheid 35 KM/per uur ivm riviertjes over de weg...zoiets? Blijf nog even genieten van je laatste dagen in NZ! Liefs

5 november 11:16 - johan

Hoi Erik, Waar ben jij. We hebben nog steeds geen bewijs dat jij wel echt in Nieuw Zeealnd bent!! :-)


<< Groot wild
Bijna voorbij >>