<< Daar aan de kust...
Verder van huis >>


Wellington, Johnsonville, Tawa, ...

Hoi allemaal!

Dit keer een update vanuit Waikanae Beach. Dit is zoals iedereen weet dicht bij Wellington aan de SH1 vlak voorbij Paekakariki en Paraparaumu. Ik zit hier in een ongelofelijk luxe huisje op het Holiday Park El Rancho, een paar minuten van het strand.  Een huisje met eigen keuken, douche, toilet en TV, voor net iets meer dan wat een bed in een slaapzaal van een backpackers hostel normaal kost.

Ik ben dol op laagseizoen.

Vandaag ben ik Wellington in geweest. Het enorme en interessante museum Te Papa bezocht, de Cable Car gereden tot een eindje boven Wellington, en via de Botanic Gardens weer naar beneden gelopen. Een kaartje geboekt op de Interislander Ferry naar het Zuideiland - de drie uur durende overtocht zal vrijdagochtend vroeg in de ochtend beginnen.

Maar genoeg daarover; jullie hadden nog wat foto's tegoed...Op de gypsy Fair in Napier. Hij deed z'n best.Een park in Napier. Het is lente hier!Had er al tienduizenden gezien, maar nog geen enkele foto van gepost. Hierbij.Er lopen hier ook aardig wat van deze Frisians rond. De Te Maka Peak. Niet erg hoog (wel hoger dan wat dan ook in Nederland), maar een leuk uitzicht over het gebied rond Napier.In het Geothermal Park Orakei Korako, vol met geisers en mineraalafzettingen. Wat ze in de folders nooit vermelden is dat je continu boven kokend water loopt te hangen en zo dus langzamerhand gaar wordt gestoofd.100% puur natuur kokende modder. Als je goed van dichtbij kijkt, merk je al snel dat het gigantisch stinkt. Het geborrel klinkt wel gezellig, op een of andere manier.Een mooie grot. De overige foto's zijn aardig mislukt - het was donker binnen.Onderweg van Napier naar Wellington: Dannevirke. Waarschijnlijk wereldwijd het enige Deense dorp met palmbomen.Kiwi!Vooral op bergweggetjes komt het voor dat je vele kilometers lang achter een logging truck of een camper zit.Detail van authentiek Maori houtsnijwerk. Kan niet zeggen dat ik het mooi vind maar de verhalen en geschiedenis eromheen zijn fascinerend.De Wellington Cable Car. Gebruikt door toeristen en studenten op weg naar de boven liggende universiteit.Zoals ik al zei, het is lente hier. Geschoten in de Botanical Gardens.Dit is voor NZ wat het Binnenhof is voor Nederland. Bijnaam: de Beehive (Bijenkorf). Is als je er naast staat een stuk groter dan hij op foto's lijkt.Het strand hier dicht bij het vakantiepark. Voor de kust ligt Kapiti Island, in z'n geheel natuurreservaat.


29 oktober 12:38 - Ina

Sorry Erik voor de late reactie, maar wij zaten ook een paar dagen in het buitenland, Frankrijk. Haalt het toch niet bij NZ! Maar we hebben wel leuke dagen gehad. Erik, ook deze keer weer prachtige foto's, wat heb je al veel verschillende dingen gezien! Nog geen heimwee? Liefs, Ina


<< Daar aan de kust...
Verder van huis >>