<< No worries, mate
Wellington, Johnsonville, Tawa, ... >>


Daar aan de kust...

Even een korte update - ik kan hier geen foto's uploaden. Ik zit inmiddels in Napier, een klein stadje aan de oostkust van het Noordeiland. Het backpackershostel hier is erg gezellig.

Het stadje is in 1931 door een aardbeving volledig verwoest, en daarna volledig in de art deco-stijl weer opgebouwd - geeft alles een heel eigen sfeer.

Vandaag was weer een heerlijk zonnige dag, graadje of 23, met een briesje van zee. Ik heb de Te Mata Peak beklommen - maar 400 meter hoog, maar met een prachtig uitzicht over alle wijngaarden, sinaasappelplantages en palmbomen (en paragliders) hier langs de ongelovelijk blauwe Stille Oceaan. In het stadje zelf waren o.a. een Gypsy Fair (met zelfs "Dutch oliebollen", verkocht door een ex-Nederlander en zijn NZ vrouw), een kermis en live optredens.

Morgen stap ik weer in de auto, en hoop ik Wellington te bereiken, waar ik voor het eind van de week op de veerboot zal stappen naar het Zuidereiland. Niet dat ik hier al uitgekeken ben, maar ja...


25 oktober 09:30 - Johan

Hoi Erik, Het is elke keer opnieuw leuk een mix te lezen van een stukje geschiedenis en jouw hedendaagse belevenissen. Geweldig zoveel indrukken en ja best wel jammer dat we deze keer geen foto's te zien krijgen. Wacht met smart op je volgende post. Groet,Johan


<< No worries, mate
Wellington, Johnsonville, Tawa, ... >>